Nevíte si rady s výběrem správných talířů? Tento článek vám řekne o různých velikostech a stylech talířů, jejich odolnosti a všestrannosti.
Každá domácnost má velký výběr nádobí. Obyčejní lidé mají talíře jak pro každodenní použití, tak pro zvláštní příležitosti. Aby vám ale nádobí v tomto těžkém období dobře a skutečně sloužilo a zároveň naplno prokázalo vaše schopnosti, je nutné si vybrat. Poté si povíme podrobněji o různých typech desek a jejich vlastnostech.
Různé typy sad talířů
Současný trh s domácími potřebami a kuchyňskými potřebami nabízí širokou škálu produktů. Modely se od sebe liší nejen designem, ale také:
- Piala. Tento podšálek nemá rukojeti. Toto nádobí je určeno k podávání prvotřídních nápojů. Je důležité, aby sady měly 2-6 virů, každý ve stejné velikosti.
- Podšálky. Jedná se o malý talíř, který má zvýšené okraje. Nejčastěji se takové talíře používají jako stojan na baňky nebo šálky. Tento typ rozlití neznečistí stůl nebo ubrus. Často se v takovém kuchyňském náčiní podávají koláče, těsto a jiné cukrářské směsi. Tento smetanový podšálek se stává oblíbeným při podávání čaje, proto se v podobné nádobě často podává víno.
- Jídlo. Je důležité, aby takové nádobí bylo ve velkých velikostech. Desky lze vyrobit do oválného, kulatého nebo obdélníkového tvaru.
- Salátové mísy. Kdo mluví o hlubokých miskách bez držadel. Některé podobné kuchyňské spotřebiče jsou vybaveny víkem. Sada může obsahovat salátové mísy různých velikostí a velikostí.
- Krémové misky. Jedná se o jeden z různých typů salátových misek, které jsou vhodné pro jednu porci. V prodeji jsou také modely s nízkým profilem, které vypadají stylově, když jsou umístěny u stolu. Krémové misky lze použít jako stojan pro podávání zmrzliny a ovocných salátů.
- Tureens. Povídejte si o hlubokých mísách s víčky a uchy. Obtisky jsou broušeny na modelech s nožičkami. Toto nádobí je určeno k podávání vývarů a bylinek na stůl. Viry mohou být tvořeny buď v oválném, trikutánním nebo obdélníkovém tvaru. Je důležité umístit mísy na stůl v hodinu podávání.
Účel desek
Použité náčiní se velmi liší velikostí a hloubkou. Hluboké modely se vaří tak, aby podávaly čerstvé bylinky na stole. Ostatní jsou rozděleni do několika podskupin:
- Pyrižkov. Toto jídlo se používá k podávání koláčů a buchet. Není také neobvyklé, že restaurace a další velké prodejny potravin podávají croissanty a sendviče.
- Snack bary. Takové talíře se používají pro podávání studeného a teplého občerstvení. Na talíře se podávají i dezerty, jako je ovoce a pudinky.
- Tabulky. Nádobí pro podávání horkých bylinek. Nejčastěji mají takové viroby průměr 24 centimetrů.
Salátové mísy se také dělí do dvou skupin. Vůně přicházejí v porcích a porcích. Zpočátku můžete podávat pouze jednu porci salátu, takže nesmí mít více než 400 ml. Návod na podávání salátu nakrájeného na kousky. Takové nádobí má větší objem – až 1 litr.
Materiály pro přípravu talířů
Prodej různých druhů nádobí, předmětů z různých materiálů, nejčastěji zahrnuje:
- Porcelánová. Takové nádobí má stylový, moderní vzhled a může dosáhnout výrazné všestrannosti. V tomto případě vyžaduje porcelán velké opotřebení a zbývající části je třeba vyplnit drobivým materiálem. Nejčastěji se proto takové talíře používají výhradně k podávání vánočního stolu.
- Fajáns. Tento materiál se zdá být kvalitnější než dostupný materiál, ale vypadá drsněji než porcelán. Předtím takové desky obtížněji absorbují teplo.
- Keramika. Materiál se vyznačuje vysokou hodnotou a dostupnou kvalitou. Ale keramické nádobí je odolné proti odštípnutí a mikrotrhlinám.
- Sklo. Takové talíře mají přidanou hodnotu, a přitom jsou dobře vidět. Uprostřed skleněného nádobí je pohled na to, proč si hráči mohou na vicorizovaném ubrusu opatrně měnit barvu.
- Ocel. Kovové desky jsou důležité z hlediska hygieny a hygieny. Tento typ nádobí vám bude sloužit dlouhou dobu. Uprostřed nedostatků můžete vidět ty, které jsou ohřívány horkou kapalinou, což způsobuje potíže při provozu. Na pikniky a kempování je důležité používat nerezové talíře.
Kožní materiály mají své výhody a nevýhody, při výběru stopy pamatujte na vliv přepravy a účelu přenosu.