Co dát do kuchyňské skříňky, abyste se na dlouhou dobu zbavili nepříjemných pachů

Tyto šikovné nástroje najdete v každé kuchyni a skvěle odvedou nežádoucí pachy.

Nepříjemný zápach v kuchyňské skříňce je poměrně častým problémem každé hospodyňky. To způsobuje velké potíže, protože musíte vyndat veškeré kuchyňské náčiní a umýt povrchy. Existuje však několik nástrojů, které vám pomohou vyrovnat se s nežádoucími pachy. Říkáme vám, co musíte udělat, abyste se těchto potíží na dlouhou dobu zbavili.

Jak se zbavit zápachu v kuchyňských skříňkách

  • Prášek do pečiva. Pokud otevřete balíček sody a dáte ho do vzdáleného rohu skříně, můžete se okamžitě zbavit zápachu. Jedlá soda totiž dokonale pohlcuje všechny nepříjemné pachy. Pro posílení účinku můžete do sody přidat pár kapek esenciálního oleje s vaším oblíbeným aroma. Soda se musí vyměňovat tak, jak se používá, bude stačit jednou za dva měsíce.
  • Dřevěné uhlí. Snadno tak zneutralizujete nežádoucí pachy v kuchyňské skříni, protože dřevěné uhlí je také schopno rychle pohlcovat pachy. Tyto sáčky lze zakoupit v obchodě a umístit je do skříněk a nebudete muset každý týden umývat všechny povrchy uvnitř. Karbon je potřeba vyměnit každé dva měsíce.
  • Ocet. Jedná se o jeden z přípravků, který navíc dokonale zabíjí všechny nežádoucí pachy. Umístěte bílý ocet do rohu skříně v libovolné nádobě a vyměňte jej každých 5 týdnů. Pak zapomenete na nepříjemné aroma a časté čištění povrchů.
  • Citrusová kůže. Po konzumaci ovoce slupku nevyhazujte. Funguje dobře jako ochucovadlo. Umístěte kůru z pomeranče, mandarinky nebo citronu do kuchyňské skříňky. Při zasychání uvolňuje esenciální oleje, které neutralizují nežádoucí pachy a zanechávají svěží vůni. Když slupky vyschnou, vyměňte je za jiné.
Rating
( No ratings yet )
Rodos V+J Teodoridis s.r.o.