Kuchyňská houba je živnou půdou pro bakterie. Abyste tomu zabránili, měli byste je vyměnit každé dva týdny.
Organizace může být pro mnoho lidí výzvou. Kuchyň je místem pro přípravu jídla a skladování potravinových zásob. Existují některé chyby, kterých byste se měli vyvarovat a které mohou způsobit škodu. Informuje o tom web Real simple.
Čištění bělidlem
Mnoho lidí používá bělidlo k dezinfekci svých kuchyní, protože je levné a „udělá práci“.
Nejen, že vdechování výparů je nebezpečné pro lidi a domácí zvířata, ale náhodné postříkání nebo potřísnění může zničit váš oděv. Při čištění pracovních desek vynechejte bělidlo a použijte přírodní prací prostředek.
Rychlé setření
Pokud jde o čištění pracovních desek a jiných povrchů, většina lidí na produkt nastříká a rychle setře. To je však špatně.
Před otíráním je důležité nechat čistič několik minut působit. Buďte trpěliví a nechte nástroj udělat většinu práce za vás. Pokud nevíte, jak dlouho čekat, přečtěte si etiketu na lahvičce.
Neměníte houbu dostatečně často
Kuchyňská houba je živnou půdou pro bakterie. Abyste tomu zabránili, měli byste je vyměnit každé dva týdny. K čištění můžete použít i utěrky z mikrovlákna.
Na vydrhnutí špinavých talířů, hrnců a pánví můžete místo houbičky použít speciální kartáče na nádobí.
Nezapomeňte umýt odpadkový koš
Pokud jste v kuchyni vše uklidili, ale nepříjemný zápach stále nezmizí. Stojí za to se podívat do koše. Je důležité čas od času vyprázdnit odpadkový koš, protože bakterie mohou růst a způsobit nepříjemný zápach.
K čištění můžete použít mýdlo na nádobí. Před obložením vaku se ujistěte, že je kbelík suchý.
Občasné mytí kuchyňských utěrek
Kuchyňské utěrky slouží k každodennímu osušení rukou nebo leštění nádobí. Postupně se ručníky stávají hromaditeli choroboplodných zárodků, které jsou zdraví nebezpečné. Musí se vyměnit, když se zašpiní, a vyprat alespoň jednou týdně.